2010. január 2., szombat

Trükkök, tippek, ötletek

- Mitől lesz puha és finom a kezem bőre? - Hogyan óvjam a kezem szépségét?

- Kezünk sok mindenről árulkodik: mennyi fizikai munkát végzünk, mennyit vagyunk hideg levegőn, vagy éppen forró vízben, mennyi kerti munkát végzünk, iszunk-e elegendő mennyiségű vizet, stb. Egy kézfogás alkalmával partnerünk ezekre mind tud következtetni. Így hát nem elhanyagolható, hogy hogyan ápoljuk kezünket: bőrünket és körmeinket.

- Mindenképpen fontos a naponta többszöri kézmosás lehetőleg olyan szappannal, mely nem szárító hatású.

- Naponta egyszer tisztítsuk ki körmeinket körömkefével, így elkerülhető, hogy azok "gyászkeretessé" váljanak, és a kórokozók köröm alatti megtapadásának esélyét is minimálisra csökkentjük.

- Kézmosás után alaposan töröljük szárazra kezünket. Ilyenkor egy picit az elhalt hámréteget is lemasszírozzuk, ezáltal segítve a kézápolók hatóanyagainak bőrbe jutását.

- Lehetőleg minden kézmosás után kenjük be kezünket kézkrémmel, ennek glicerin-, vagy lanolintartalma segíti a bőr vízháztartásának megóvását.

- Az alapos "kézpakolás" a következő: kézápoló krémünket lehetőleg az esti pihenésnél vastagon masszírozzuk be a bőrbe, majd húzzunk rá nylonzacskót, majd arra egy frottírzoknit. Lehet, hogy kicsit furán hangzik, de ennek a remek "dunszt"-nak hetente egy-két alkalommal néhány órán át tartó pihentető, és nagyon hatásos eredményt hozó alkalmazásával, csodaszép bársonyos lesz bőrünk.

- Amennyiben szakemberre szeretnénk bízni kezünk ápolását legjobb, ha havonta , vagy hetente manikűröztetünk, műkörmöt építtetünk (mely szakszerűen felépítve nem károsítja a körmöt!), és igénybe vesszük a meleg, kozmetikai paraffinnal történő kézápoló szolgáltatást, mely szinte minden szépségszalonban elérhető áron szerepel a szolgáltatások széles palettáján. (ide akartam beollózni egy fotót, de nem tudtam. Ezt is elküldöm Neked. A paraffinos ápolásról is írok majd a csodaszép magazinban )


- Hogyan ápoljam minden nap a lábamat?

- Az első, és a legfontosabb: ne gyötörjük lábainkat kényelmetlen cipőkkel! Ám, ha elkerülhetetlen, hogy felvegyük legszebb topánunkat, de az nem tartozik e legkényelmesebbek közé, legalább rendszeresen kárpótoljuk hűséges teherhordó testrészünket az alábbiakkal:

- Naponta mossunk lábat hideg-meleg lábfürdőben (akár még a zuhannyal is elvégezhetjük ezt) mely felfrissíti a vérkeringést.

- Hetente egyszer vegyünk lábfürdőt, amikor is illatos olajat csepegtetünk, vagy tengeri sót szórunk az áztatóvízbe. Szinte mindenkinek van otthon aromaterápiás párologtatója, az ehhez használt illóolajok többsége ezen vízbe is használható.

- Az esti lábfürdő különösen frissítő hatású, egész testünket felfrissíti. Nyári melegben a néhány perces hűvös lábfürdő is üdítő lehet. Nyirkos vagy enyhén izzadó lábra azonban csak langyos lábfürdőt alkalmazzunk.

- Minden lábfürdő után gondosan töröljük meg a lábunkat, majd habkővel, reszelővel, vagy dörzskefével távolítsuk el a kemény, érdes hámréteget. Ezután jól masszírozzuk meg a lábfejet, a talpat a lábhegytől a bokáig. Végezetül a lábakat kenjük be bőrtápláló krémmel.

- A bőrtápláló (pl. körömvirág) krémek akkor igazán hatásosak, ha a megkeményedett bőrréteget eltávolítjuk. A legjobb, ha ezt pedikűrös szakemberre bízzuk! Ne sajnáljunk alkalmanként egy-egy paraffinos pakolást, lábmasszázst se!


- Mit tegyek, hogy hosszú ideig szép legyen a körömlakk a körmömön?

- A lábon az általam alkalmazott lakkozással garantálom, hogy 3 hét múltán is szép lesz a lakkozás, nem esnek ki a kristályok!

- A kézen azonban 1 hét után újra manikűrözni, lakkozni szükséges! Ezért ha nem akarod ezt a "macerát":
-Építtess műkörmöt :-)! Ám ha nem szeretnél, mert a saját körmödet szeretnéd lakkoztatni, vagy saját magad szeretnéd lakkozni, ahhoz alapos felkészülés szükséges!

- Mindenképpen fontos a precíz manikűrözés: a körömlakk alatt nem lehet mikroszkópnyi piszok, por, sem leheletvékony letapadt bőrréteg. Ehhez elengedhetetlen a manikűrözés előtti alapos körömkefés kézmosás bőrfertőtlenítő szappannal, majd fertőtlenítő hatású tengeri sós kézáztatás. A körömágy bőrének visszatolása, a letapadt bőrréteg ún., kaparóval történő feltolása, majd nagyon éles, vékony pengéjű ollóval történő óvatos eltávolítása az egyik titka a körömlakk hosszú ideig történő letapadásának! A körömsarkok eltávolítása után következik a reszelővel történő formázás, majd a finom "buffer"-olás, azaz a körömlemez minimális felbolyhozása a nagyobb lakktapadás érdekében. Ezt követheti esetlegesen a barázdakitöltő, majd / vagy a "nail wrap" alkalmazása, mely egy selyemszálakat tartalmazó körömlakk, ami kissé rücskös felületével szintén a tapadást segíti. Ezután következhet a lakkozás, díszítés, végül a "top coat", azaz a körömlakkszárító réteg alkalmazása. Ám ha nem vagy biztos magadban, keress fel, én szívesen megtanítalak a manikűrözés, körömlakkozás-díszítés fortélyaira!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése